Den meget gamle mand og mig

Sidst i Maj blev det muligt for alle, at besøge Nordens ældste mand. Koelbjerg-mandens skellet blev fundet i år 1941 ved Koelbjerg i nærheden af Vissenbjerg. Skellettet er ca 10.000 år gammelt og er ældre end både Egtved-pigen og Tolderlund-manden. På det lille fine museum i Vissenbjerg kan du både se, hvordan Koelbjerg-manden så ud, da han levede, se hans (kopi )skellet og lære om istiden.

Og hvad har det med mig at gøre?

Det rigtige skellet er danefæ, og bliver opbevaret under trykke forhold på Møntergården. Det udstillede skelet + diverse redskaber m.m. er 3-d kopier, som jeg har malet på, så det ligner de originale. 

” De ligner fuldstændig gamle knogler” hørte jeg flere sige ved indvielsen. 

Kan du se forskel, det rigtige kranie kan du se på Møntergården i Odense og min kopi kan du se i Vissenbjerg ved Terrariet, mere info her

Da jeg så kopierne ligge i glasmontre på museet, var det helt uvirkeligt, at det var nogle jeg havde malet, men skiltet på væggen fortæller at den er god nok.

FOF tegne/ male kurser September 2023 ( Bare rolig, vi skal nok ikke male skelletter )

Mere om mine oplevelser med Koelbjerg-manden.