Grangiv´lig kogleri

Disse fine, meget forskellige kogler er tegnet med forskellige størrelser pensler, og malet som “opvarmningsøvelse” inden vi rigtig går igang, med at male på kurserne. 
Kursisterne fik cirka et par minutter, til at tegne kogler efter foto, de måtte kun bruge 3 farver og skulle male med 3 forskellige pensler.
 
 
 
Med denne øvelse træner vi flere ting: Kendskab til vores farver og pensler, vi opdager, at vi måske skal vælge andre farver og pensler end vi plejer, og desuden giver det altid fantastiske løsninger og penselstrøg, når vi maler på tid og ikke når at tænke på, hvordan vi skal male, men bare gør det.
 
Kursisterne måtte selv vælge farverne, men fik at vide at det var en god ide at vælge en gul farve, en blålig farve og en rødlig farve… fx:  citrongul, indigo blå og brændt sienna og også en god ide at vælge nogle farver hvor det var muligt at skabe kontrast: lys/mørk. Desuden skulle de vælge 3 forskellige pensler.
 
Opvarmningen på mine kurser er altid beregnet til at gøre kursisterne klogere på materialer og teknikker, desuden giver opvarmningen ofte inspiration til den videre leg med motiv og farver.