SELVstudieSERVICE3 nr.2

Frihed eller lighed?

“HUSK Lotte kun at tegne/male portrætter/mennesker når du har god tid” der gik lige et par timer, dage, nætter …og du ser kun nogle af mine akvareller, resten ligger krøllet sammen… godt genbrugsstationerne igen er åbne!!!!

Vi starter med den akvarel, jeg er glad for… her er ikke lighed men stemning og lys… bemærk hænderne… dem (synes jeg selv) er ret gode… og opbygningen fra enkle flader til mere flydende farver:

Dette er min datter malet i 1997… og ja hun var tit meget, meget sur, idag er hun heldigvis meget smilende…. nu maler jeg mere frit, men mit farve valg er stort set det samme!

Her ser du tegning og 2 forskellige akvareller af Sophie, de ser egentlig meget forenklede ud, men de var ikke så enkle at male… Jeg ville gerne male flere… men tiden går og går. Her får du også en helt frigjort akvarel af inspireret af samme foto…

Prøv selv at male ansigt for sjov, find foto i 3/4 profil og med spændende lys, husk at lege med farverne!

Den underskønne Lise

Lise var igang med et selvportræt fra hendes unge dage, sådan et rigtigt filmdiva portrætfoto… og det måtte jeg også bare male… det var ved at tage pippet fra mig… voldsomme skygger og alligevel ikke ret mange former at tegne efter… det gik der meget sjov tid med… Bemærk at jeg bløder skyggerne op så der ikke bliver for mange voldsommer farveformer, der måske halshugger personen:

Og endelig en akvarel af samme motiv malet mere frit:Jeg kan anbefale dig at male efter foto, der ikke er for meget glansbilleder… hav god tid, stort mod og MEGET tålmodighed og husk , det er bare for sjov… har du mulighed for at printe dit foto, i den størrelse du skal tegne/ male efter, bliver det lidt nemmere! God arbejdslyst!

Se mand i sol & skygge med hat, tegnet i kul.

Blomsterskyggemaleri & andre blomster