Hvilken pensel skal du bruge når du maler træstammer i Akvarel & Akryl?

En af mine dygtige kursister har stillet dette gode spørgsmål, med det samme tænkte jeg, at det var helt umuligt at svare på… og lige bagefter tænkte jeg…. ja, men det er da nemt at svare på, for jeg bruger ALLE slags pensler m.m. når jeg maler træstammer, afhængig af hvilket udtryk jeg ønsker, og det gælder både i akryl og akvarel:

Vådt papir/tyk pensel med spids, samme pensel brugt på to måder. Flad pensel og gl. mascara børste på vådt papir. Lille lidt stiv flad pensel. En rund pensel med spids.

Foreksempel: Ønsker jeg et tyndt lidt dansende træ, vælger jeg en rigger pensel (pensel hvor alle hårene er lige lange) og holder langt ude på skaftet…. ønsker jeg en spændende stamme/træ, bruger jeg en flad pensel og lægger strøgene vandret.

Det har også betydning hvor stort dit træ skal være, men det kan være sjovt at male et meget lille træ, med en meget stor pensel… men selvfølgelig ikke hvis du ønsker en kontrolleret udtryk.

Det har også meget at sige hvor meget vand/maling du har på din pensel. Det materiale du maler på: Papir/lærred/groft/fint giver også forskellige muligheder og udtryk.

Rigger pensel. Lille flad akryl pensel. Flad akvarel pensel. Lille billig lakpensel.

Mit råd til dig: Prøv hvad dine pensler kan og prøv også gerne med andre genstande.

På billederne herunder har jeg malet med akryl maling. Sidste træ er malet med en rørerpind.

Stor flad pensel malet vandret. Flad pensel “brugt til at tegne med”. Rund pensel. Røre pind brugt både vandret og lodret.

Alle pensler kan bruges både til Akvarel og akryl. Men bemærk at akrylfarven er hård ved din pensel.

Et enkelt spørgsmål med et meget langt svar!

Og så var jeg da lige ved at glemme det allervigtigste: Vis træets sjæl, du behøver ikke at vise alle grene, men vis om det er et gammelt træ, et vindblæst træ, et romantisk træ, et vildt træ, et skævt træ, et…

Hjælp til penslen der er ude af form

Se kursisternes hjemmearbejde