Fanø Tour Juni 2017

Inden afgang hjemmefra blev der pakket og pakket og pakket: 8 borde, 100 stykker akvarelpapir, ca. 60 farver, 15 spande, 30 plader + div. andre materialer, en cykel og tøj til blæsevejr, solskinsvejr og regnvejr. Turen gik mod Esbjerg og færgen for at holde en uges akvarel kursus på Fanø i Juni 2017.

Laaaang ventetid men endelig kom vi med, den sidste bil på en helt fyldte færge!

Ankom til et solbeskinnet Fanø¸ og et hyggeligt sommerhus. Alt medbragt blev pakket ud og møblerne flyttet rundt, for sommerhuset skulle bruges til undervisning og maling. Derefter blev Fanø undersøgt på kryds og tværs, og alle mulige motiver set efter!

Kursisterne ankom i dejligt humør Søndag kl. 15.00 til fantastisk kage på Kellers badehotel, ( en fin begyndelse ) og derefter blev alle indkvarteret forskellige steder, de fleste skulle bo i Villa Tusculum, der er en af de store flotte herskabelige villaer i Fanø bad!

Mandag startede undervisningen, med vandvittig meget vand kl. 9.30, nogle arbejdede ude og andre inde. Jeg havde individuelle personlige samtaler, hvor vi blev enige om, hvad den enkelte skulle have fokus på i løbet af ugen.

Mandag eftermiddag var vi på en rundvisning og hørte om Fanø bads spændende historie med gamle flotte badehoteller, de tyske turisters indtog og de gamle huses med øjenbryn! Efter en dejlig aftensmad var vi parate til dag 2 med sæl safari fra Sønder Ho. Meget fint, smukt og sjovt at gå på vadehavet, fantastisk lys, det kan bestemt anbefales. Om eftermiddagen var solen med os, og Sønder Ho viste sig fra sin smukkeste side både til madpakkespisning og maling!

Dag 3 skulle Nordby indtages og efter vi havde malet stort et par dage, var opgave at male meget små akvareller der var lidt svært at holde sig til det lille format, men ved dagens billedgennemgang, så vi at der var kommet nogle meget kreative og anderledes løsninger på opgaven! Dagen sluttede med den smukkeste solnedgang!

Torsdag var der undervisning med forskellige teknikker i Sommerhuset, hvorefter turen atter gik til Sønder Ho med papir og pensel, meget dejligt vejr, og der blev malet skønne akvareller!

Hele ugen blev der også malet “flyvende fantasier, måske med snor”. Vi var så heldige at der var drage festival på Fanø, en stor oplevelse. Dragerne kan lige som vores hotel og spisested KELLERS HOTEL  få min varmeste anbefaling, hotellet er rigtig hyggeligt og vi spiste smukt anrettet virkelig velsmagende mad!

Fredag var en travl dag med masser af undervisning og akvareller der blev gjort færdige, hvorefter vi holdt Fernisering med dejlig levende musik, god stemning og festmenu ved Kellers. Pludselig og alt, alt for hurtigt var en travl, men vellykket uge på Fanø forbi!

Tak for denne gang håber vi ses på akvarel tour næste år! ( jeg har i øjeblikket kontakt med et lille slot i midt Frankrig… men alt kan ske!!! )

Kh Lotte