Akvarelrejsen til smukke Lucca i Maj

En helt udramatisk og fin start fra Billund, alle 14 deltagere kom til tiden og flyet fløj på minuttet. Kørslen i to biler fra Pisa til Lucca gik hurtigt og vi blev kørt direkte til La Gemma di Elena midt i Luccas chamerende centrum. ( Ingen forsinkede fly, ingen chauffør der blev væk og ingen biler der brød sammen, dejligt. )

Modtagelsen var klar, vi fik lidt at spise og drikke, og blev budt velkommen af Gianluca, vores meget hjælpsomme vært.

La Gemma di Elena er et B&B indrettet i en smuk gammel herskabslejlighed og en hyggelig villa, med en dejlig afslappet stil, hvor vi straks følte os hjemme.

Vejret var ved ankomsten lidt blandet, så de første udfordringer kursisterne fik, handlede om at finde motiver indenfor og spejlninger i vandpytterne udendørs.

Det gjaldt om at være hurtig, for vandpytterne forsvandt, lige så snart regnen stoppede… men pyt, det var dejligt at solen kom, og så fik kursisterne bare andre male-udfordringer.

Vi var rundt og opleve byen, både med skitsebogen og når vi skulle finde vores spisesteder, som var forskellige steder hver aften!

Opgaverne var også forskellige fra dag til dag, og de skulle løses både i grupper og individuelt. Dagene var planlagt således, at vi ikke skulle følges alle sammen hele tiden. På den måde kunne hver især finde de motiver og aktiviteter, i det tempo som de havde lyst til.

Der var fælles morgenmøde og billedegennemgang hver dag. Desuden havde jeg også konsultationstid hver dag og udviklingssamtaler med hver enkelt.

Jeg havde lejet en cykel og cyklede rundt i den hyggelige by, på jagt efter mine kursister. Det er faktisk ret sjovt at være turist i en by, hvor man hele tiden leder efter kendte ansigter, heldigvis lykkedes det mig altid at finde nogle kursister, jeg kunne undervise!

Det tog lidt tid, inden jeg kunne finde rundt, mest af alt fordi jeg nogle gange brugte GPS på min telefon og den var indstillet på bil ruter, det opdagede jeg ikke lige med det samme.

Hele Luccas centrum er forbudt for biler, og derfor viste GPS,en mig ofte en meget lang omvej, når jeg troede, at mit bestemmelsessted var lige rundt om hjørnet.


Lucca er en dejlig og charmerende by, med meget lokalt liv og selvfølgelig også en del turisme. Man kan sagtens finde et roligt sted, men her hvor Flemming står og tegner på Pizza Amfiteatro Romani, er der ofte rimelig mange turister.

Smalle veje, runde buer og høje tårne med træer!

Rundt om den gamle by ligger en bred bymur, en mur så bred at der både er plads til træer, parker og en hyggelig vej til cykle og gåture. Jeg cyklede turen rundt, både den ene og den anden vej flere gange. Fra muren er der mange fine udsigter ned i byen.

Mange Lucca indbyggere bruger også muren som et samlingssted. Både de forelskede, gående hånd i hånd og de snakkesalige siddende på cykel. Det undrede mig, at Italianernes cykler er indstillet med meget lave sadler, jeg har efterfølgende læst, at det er fordi de ønsker at sidde på cyklerne og snakke… de er åbenbart ikke på cykeltur men på snakketur!!!

I det hele taget virker byens stemning, uden for de turistede steder, afslappet. Det virker som om, de lokale lige tager lige en kop cappuccino og en lang snak på cafeen, inden de køber grønsager ved den lille grønthandler, som de også lige skal snakke med.

Vi havde medbragt “ståluld” hjemmefra. Det skulle bruges i en eller flere akvareller og det var lidt forskelligt hvordan denne udfordring blev modtaget, men der var nogle, der lige som jeg altid vil medbringe ståluld når der skal “akvarelles”!

Energi skal der til, og vi havde nogle dejlige og hyggelige timer i selskab med pasta, pizza, skinke, supper, salater m.m.

Under bymuren findes spændende buer og gange. Selv om det var lidt køligt, tog nogle af de flittige kursister straks blokken frem…

En spændende tur, et dejligt B&B og en skøn by. Tak til de rare, hyggelige og dygtige kursister, der gjorde turen til en rigtig god oplevelse, også for underviseren.

Det er svært at få alle og alles malerier med. Jeg undskylder både til jer, der er for meget med på foto, og jer der ikke er med!

Skal du også male akvarel, akryl eller tegne, se kurserne på FOF

Streetart med dykkermasker i lucca

Nye akvarelteknikker

Læs om akvarelrejser og turen til Fanø i 2017