Online undervisning

Det føltes som et hovedspring på dybt vand… og vandet var koldt!

Heldigvis er jeg forholdsvis god til at svømme, men jeg er bekymret for teknik, bare der er mere end 2 knapper at trykke på. Nu har jeg undervist 13 kursister i akvarel på online kursus, og er fuldstændig klar til at gøre det igen! ( I mine yngre dage elskede jeg at springe på hovedet i vandet )

For at lære at undervise online, samlede jeg et hold akvarelmalere, der fik gratis undervisning, mod at jeg øvede mig på onlineundervisning i programmet Zoom.

De modige kursister der deltog i akvarel-online-prøve undervisning!
Prøv selv nogle af øvelserne fra kurset: bier, landskab, blomster og se hvad kursisterne mener om onlinekursus

Underviseren ( mig ) har mange knapper at trykke på, hvilket har resulteret i sjove episoder:

Undervisningen skulle begynde, men hvor var alle kursisterne? Jeg havde åbnet en forkert FOF undervisning. ( Gået ind i et forkert klasselokale )

Under undervisningen var kursisterne blevet væk på skærmen, men jeg havde bare fået placeret kursisterne unden for min computerskærm… nogle gange har jeg haft svært ved at finde min musse-pil på skærmene, men jeg har også haft 3 skærme og en tablet ( + pensel ) at styre! ( Se min arbejdsplads )

Mon ikke jeg også laver nogle gode bummerter i fremtiden, men det er jo fejlene vi lærer af, både når vi tegner, maler eller arbejder med computer og jeg er klar til at undervise online.

På onlinekurset var nogle opgaver fælles og andre individuelle, prøv at male nogle af dem: Blomster med helt vådt papir & En bi på nettet

Der er selvfølgelig både fordele og ulemper ved at undervise online:

Undervisningen skal være grundigt forberedt, så kursisten får et godt udbytte, føler nærhed og har så lidt ventetid som muligt.

For at kunne undervise i kreative fag på onlinekursus, er det vigtig at kursisten også har lyst til at arbejde på egen hånd.

En klar fordel ( for underviseren ) er, at man kan lukke for kursisternes mikrofon 

Når alle har lært computerteknikken, er det muligt at prøve sjove fælles teknikker af og jeg vil i højrere grad bruge fælles opvarmning / maling / inspiration på et onlinekursus!

Selv om deltagerne på mit online kursus syntes teknikken var ok / nem, skal alle være indstillet på, at der i starten går lidt tid med at få teknikken til at virke og at alle skal vænne sig til den nye måde at være sammen på, og være klar til at arbejde selvstændigt i løbet at undervisningsforløbet.

Det er en fordel at kursister lige fra Skagen til Portugal kan deltage og at de kan fortsætte med at male, uden at skulle pakke sammen efter at undervisningen er sluttet.

Efter at jeg har lavet ca. 20 timers prøveundervisning og mange timers forberedelse, er jeg helt sikker på at kursisterne kan få en lige så kvalificeret undervisning på et online kursus, som i et rigtigt klasselokale, men det er selvfølgelig på en helt anden måde.

“Prøvekursisterne” på mit onlinekursus i akvarel mener at kurset har været lærerigt, sjovt og udfordrende, computerteknikken syntes de har været ok eller nem, og de fleste deltagere har lyst til at prøve et online kursus igen. Læs her hvordan kursisterne har oplevet at være på onlinekursus.

FOF tilbyder i efteråret 2020 undervisning som normalt ( den information vi har lige nu ) og jeg tilbyder desuden 2 online kurser… + udehold tegning/akvarel i August, se her.

Håber at jeg ser dig i det virkelige liv, eller måske på skærmen.

Du kan lære mere på SELVstudieSERVICE 1, 2, 3, 4

FOF kurser efterår 2020