Nyt fra Garden of Lemons

I Juni 2022 gik akvarel rejsen til Garden of Lemons i Spanien og her får du en vinter hilsen fra vores hyggelige værter Henrik og Ingo. Ønsker du at modtage nyheder fra Citron-paradiset, skal du sende din mail adresse til gardenoflemons@gmail.com ( Jeg har planlagt kursus i Garden of Lemons igen i 2024, i 2023 går akvarel rejsen til det skønne Skagen, læs mere her )

 

Kære alle

Sensommeren har været vidunderlig, lang og næsten uvirkeligt varm lige indtil vi for et par uger siden rundede 8 kursusuger af. Vi ser tilbage på de smukkeste forløb, hvor mødet mellem så mange forskellige mennesker, høj faglighed og fordybelse kombineret med skønne måltider serveret i skyggen af de gamle oliventræer har skabt livfulde og nærværende dage mellem mennesker. Det har også været dage præget af tid til at mærke velvære, glæde og ro. Høj andalusisk sol og nyde et par baner i en krystalklar pool. Eventyrligt er det, at der til hvert eneste kursus også kommer gæster, som har været på Garden of Lemons før – nogle endda mange gange. Det er så festligt at byde velkommen til såvel nye som tidligere gæster. Vi glæder os altid.
 
 
Kurser på Garden of Lemons i foråret 2023:
I foråret 2023 har vi kurser indenfor akvarel, yoga, tro og kultur & vandring, og vi har to nyheder som vi glæder os meget til:
Først en uge med journalist og forfatter Charlotte Rørth. Ugen fordyber sig i det komplekse spørgsmål hvordan leve med den kristne tro i et moderne liv. Ugen byder på fordybelse og undervejs et besøg i de to arkitektoniske renaissance perler, Baeza og Úbeda, der ligger nord for Granada. Begge er to mindre byer opført på Unescos verdensarvsliste. 
Et andet nyt initiativ er en uge med fokus på kultur og vandring arrangeret af vores gode gamle venner Paul og Ellen Kofoed Christiansen. Foråret er en pragtfuld årstid at opleve naturen og Garden of Lemons på, for foråret har sine helt egne farver, og haverne på Garden of Lemons er på det tidspunkt af året et overflødighedshorn af blomster og duft. Paul og Ellen arrangerer også i samarbejde med os en tur i efteråret 2023, men med et lidt andet tema. 
 
Og vi glæder os lige så meget til et gensyn med Susanne Kihlgast, der indleder foråret med en skøn yoga-uge efterfulgt af billedkunstneren Pia Brix-Thomsen i en uge med farver og akvarel. Herefter leder Birgitte Aaselund en smuk og helende yoga-uge (medi-yoga) inden filosoffen Søren Kierkegaards og Pia Søltoft rykker ind og lægger op til eftertanke under to uger med omdrejningspunktet Kierkegaard. Den første af ugerne henvender sig til ledere, mens anden uge er en invitation til alle, der har lyst til at stifte bekendtskab med filosoffen Kierkegaards tanker. Der bliver helt sikkert på begge kurser lagt op til nogle fantastisk spændende samtaler, diskussioner og dybere tanker at tage ind i hverdagen der venter.
 
I finder alle forårets kurser her: 
 
 
AVOCADO – bogen:
Og så er vores nyeste skud på stammen af kogebøger netop udkommet – om AVOCADO. Vi har glædet os vildt til at få den i hånden og fortælle om den, og bogen er blevet lige så smuk og brugbar som vi har håbet på. Vi håber at mange af jer vil have lyst til at købe den og kaste jer ud i at bruge avocado både i det salte og søde køkken. I salater, supper, dips, til toast, innoverede klassikere – men også i bagværk og cremer. Avocado er udover at være mega sund – skøn og meget enkel at arbejde med. Den skaber måltider, der giver appetit og lyst til at prøve alle opskrifterne af i bogen.
 
Vi kommer ikke til at afholde julemarkeder i år fordi vi simpelt hen har brug for et pusterum – vi har drejet rundt om os selv mange gange for at nå frem til denne beslutning. For netop mødet med jer – og muligheden for at lancere vores nye bog sammen med jer har vægtet tungt. 
 
Det er muligt at købe bogen i mange butikker og online, men bogen – og også CITRONER og OLIVEN & OLIVENOLIE kan også købes direkte hos Muusmanns forlag. Forlaget giver en rabat på 20%, hvis man oplyser koden Garden20. Den billigste fragt fra forlaget er 34,95 kr.
 
Nyt fra haven:
Lige i disse dage er vi ved at anlægge et 30 meter langt rosenespalier i haven. Da vi kom her til troede vi ikke rigtigt, at roser ville kunne trives i dette ekstremt varme klima. Men vi plantede som forsøg en række Austin roser medbragt fra Danmark, og konklusionen var entydig: Andalusien er rosernes land. Roserne voksede sig hurtigt store og frodige, og blomstringen blev ikke forstyrret af al det som roser – og mennesker hader allermest som fugt og regn. Det nye rosenespalier kommer til at indgå i et stort haveanlæg på grunden “Los Olivos”. Haven vil stå klar i foråret, og tilplantes med roser, stauder og masser af dahliaer på kanten af den kløft der strækker sig op igennem landskabet. Udsigterne fra de mange små terrasser i haven er herfra ubeskriveligt smukke.
 
Kære alle vi ønsker jer en stemningsfuld tid nu hvor aktiviteterne rykker indendørs og der kommer gang i de levende lys og brændeovnen. 
Tak for et fantastisk efterår fra os to.
 
 
Mange hilsner
Ingo & Henrik