For børn

Malerier for børn

WePAINTs filosofi, som næsten også kan udledes af navnet, er, at alle kan lære at tegne/male!

Det er sjovt at male sammen med børn. Børn er meget mere impulsive end voksne, og de kan male de flotteste malerier. Når du maler med børn, er det vigtigt at rose. Det er med til at give børn (og voksne!) lyst til at fortsætte med at tegne og male og dermed udvikle sig.

Giv god ros

Ros det sjove, de flotte farver og andre gode elementer. Undgå at bruge ord, som fremkalder konkurrence, skuffelser og frygt for fiasko, f.eks. rigtigt, forkert, fejl, snyd, let og svært.

Der findes ikke rigtige og forkerte måder at male på. Man snyder ikke, heller ikke selvom man tegner af eller kopierer. Når man kopierer, lærer man, hvordan andre har gjort, hvordan linjerne forløber, farverne er blandet mv., og man vil hurtigt opdage, at det er næsten umuligt at kopiere et maleri i alle detaljer.

Skiftende udstilling

Lav en månedlig udstilling af dine børns malerier og tegninger. Lad dem selv skifte ud hver måned. De vil elske at præsentere de forskellige tegninger og malerier og få ros fra forældre og bedsteforældre.

Sæt evt. en MDF-plade op på væggen. Her kan man slå søm i uden at ødelægge væggen bagved.  Man kan også bruge en spånplade beklædt med stof og knappenåle  eller male en plade med magnetisk maling og bruge magneter.

”Tegnetalent kan læres”

Det er en udbredt opfattelse, at man skal have tegnetalent for at kunne tegne og male. Hvis vi nu erstatter tegnetalent med cykeltalent eller regnetalent ville de fleste nok protestere. Alle kan da lære at cykle eller regne. Nogen skal måske bruge mere tid på at lære det end andre, men alle kan lære det.

Alle kan også lære at tegne og male

Man lærer det selvfølgelig ikke uden instruktion, træning og øvelse, men det gælder jo også for cykling, regning, skrivning, skiløb osv.

Tegning og maling er IKKE blot et tidsfordriv uden praktisk formål. I den vestlige verden har vi i mange år nedprioriteret de kreative fag i skolerne.

Det er er vigtigere at lære at skrive og regne end at tegne, spille musik og bruge sine hænder. Forskning viser imidlertid, at mange børn, som har svært ved at tilegne sig de mere ”boglige” fag, bliver bedre til at læse og regne, når de også får stimuleret de kreative evner.

Du kan også købe og downloade et WePAINT- onlinekurser, som du og dit barn kan bruge utallige timer på at lege med. Dermed har du mulighed for forene kvalitetstid og udvikling af barnet kreativitet.

Mal den sjove ugle og se de gode råd om akrylmaling.