Råd og tips

Fakta om samt gode råd og tips til maling med akrylmaling: Vægmaling eller kunstnerfarver?

Hvad er forskellen, og hvorfor er nogle farver dyrere end andre:

1. Tykkelse som tandpasta

Farver har forskellig konsistens. Kan du forestille dig at børste tænder med tyndt mundvand? Nej vel, det løber jo af tandbørsten, før det kommer ind i munden. Sådan er det også med maling, det skal gerne kunne hænge på penslen, eller spartlen så det havner på lærredet. Du kan altid fortynde malingen, med vand eller med malegel ( en slags gennemsigtig gele, der fås i mat og blank ) eller med malermiddel, en tynd væske med lim, så malingen også kan binde/lime, selv om du bruger meget vand.

2. Farvepigment
Der er forskel på studie og kunstner farver. Der er langt mere pigment i kunstnerfarver d.v.s. rigtige kunstnerfarver,  b.l.a. Lukas, Golden og Ara. Meget pigment i en farve gør at den er mere klar og stråler mere. Når dagligvarer butikkerne reklamerer med kunstner farver, er det som regel studie kvalitet. Der findes mange kvaliteter af både studie og kunstnerfarver. Alle akrylfarver kan blandes og bruges sammen. Nogle fabrikanter laver akrylmaling i både studie og kunstnerkvalitet, men det står som regel på beholderen.

3. Forskellige beholdere og låg til farverne
Der findes rigtig mange beholdere til studie og kunstner farver, vær opmærksom på at nogle beholdere er nemmere at få malingen ud af end andre ( prøv dem, inden du køber 30 forskellige farver ). Lågene skal være nemme at tage af og sætte på, da beholdere med akryl farve altid skal være lukket, ellers tørre farven hurtigt ud.


Sådan sprøjter du pletter:


6 gode & så en hvid
Blandt de mange råd og tips til maling bør der være et specielt fokus på farver. Start med 6 gode grundfarver: 1) “citrongul”, 2) “gul okker”, 3) “cyanblå”, 4) “blå ultramarine”, 5) “rå umbra”, 6) “magenta” & en stor “titan hvid”.

Mærkevarer:

  • “Roweny System 3”: Gode studie-farver, fås i passende mængder, god substans, pænt udvalg af farvenuancer!
  • “Van Gogh”: Fin substans, gode farvenuancer, lidt små tuber!
  • “Ara Akryl”: Kunstnerfarver dejlige farver, lidt tynd substans, lidt besværlige beholdere.
  • “Ara Malergel” i mat er rigtig god!
  • Golden: Mums, nogle fantastiske farver; man skulle aldrig male med andet… mange fine nuancer, tuben har desværre dårlige låg, og de er ret dyre!
KUNSTNEREN anbefaler:

Køb en god Titanhvid, det er kedeligt at bruge sit krudt på at male med hvid & male med hvid & male med h…. for at få farven til at dække!

ELEVRÅD:

Husk, du kan blande alle kvaliteter maling, når du maler, så længe det er akrylmaling!

WePAINT anbefaler:

Alle pensler og meget andet kan bruges når du arbejder m. akryl. Prøv at arbejde med f.eks. skuresvamp, søm, spartel…


Mal vildt & sjovt med masser af anderledes malerredskaber:


Yderligere råd og tips til maling 36B3A8

At turde tørre! Sådan bliver du mere modig…

Mal med alt mellem himmel og jord! Du kan male akrylmalerier med alle mulige forskellige redskaber– kun fantasien sætter grænser…

Restfarver: Se her hvordan du smart bruger dine restfarver, og få en god bund til dit næste maleri… en rigtig win/win!

Fantasi og fantastisk inspiration! Fantasi og inspiration, hvor kommer den fra? Hvis du holder øjne og øre åbne, får du den til at vokse overalt!