Joan Thomsen Maleri udstilling i FOF cafe, Odense fra d.16/1 2023

 

Læs her om Joans tanker og passion for malekunsten: 

Jeg er altid blevet inspireret af at se på kunst, arkitektur og design. Det skærper opmærksomheden og afsætter stemninger at se former og farvers udtryk, når man sammensætter dem på forskellige måder. 

“Det indre og ydre er altid i kommunikation, og derfor betyder det utroligt meget, hvordan vores omgivende miljø er. Farver og former er en vigtig del af vores hverdag.” citat: Oscar Vela

Jeg har haft lange pauser i min egen tegne- og maleudvikling gennem årene. Jeg tegnede meget som barn, men blev optaget af alt andet som livet byder på. Da jeg startede på faget billedkunst på lærerseminariet, fordybede jeg mig igen i egen produktion, men først i de sidste år af mit arbejdsliv, begyndte jeg for alvor at tegne og male som jeg nu er fortsat med. 

“Alle børn er kunstnere. Udfordringen er at kunne forblive det, når man vokser op.” citat: Pablo Picasso

Da jeg flyttede til Odense tilmeldte jeg mig kurset Akrylmaling i 2019 for at få inspiration og vejledning. Her nyder jeg at kunne udveksle erfaringer og udfordringer med malerprocessen og se andre kursisters udvikling og udtryksmåder.

“Kunst er et hjørne af skabelsen, et stykke sandhed set gennem et temperament.” Citat: Émile Zola

På kurset afprøver jeg forskellige metoder indenfor akrylmaling. Jeg afsøger også, hvad der er mest interessant for mig at male. Lige nu er jeg meget inspireret af kunstmaler Erik A. Frandsen, som blev introduceret for os på akrylkurset. Jeg så hans seneste udstilling på Aros. Mit seneste billede er inspireret af hans måde at skildre former på – nærmest som to-dimensionelle flader.

“Dem som nægter at imitere nogen, producerer heller ingenting.” Citat Salvador Dali.

Jeg har i nogle af mine malerier brugt spejlet som en del af motivet. Det første af dem var en bunden opgave som hele holdet fik, hvor vi skulle male en pige foran et spejl. Optisk kan spejlbilleder give andre perspektiver, gengivelser, større rum og dybde, som er spændende at udforske. Spejlbilleder er brugt meget i kunsten fx som konfrontation af det sande og reflektionen.

Hverdags-glæde

FOF kurser start uge 4 2023