Helle har illustreret en børnebog

Helle Pedersen har deltaget på mit Onsdags eftermiddagshold i en del år, hun har også været med på nogle af mine akvarelrejser. Hun er en hyggelig rejsekammerat og også en dejlig kursist, der tager noter når jeg underviser, det værdsætter jeg. ( måske sidder hun bare og tegner mens jeg snakker ; )

Nu har hun lavet illustrationer til en børnebog skrevet af Marianne Gyllensten Jahn og de bliver udstillet ved FOF, Odense.

Udstilling i FOF-cafe, Odense Vindegade 72-74 d. 16/1-15/3
Åbent Mandag-Torsdag fra kl. 10.00-16.00
 

Bogens fortællinger opstod i løbet af en uge i sommeren 1995. På en campingferie med forfatterens sønner på seks og otte år begyndte hun en aften at fortælle om alfen Alf.

Alf kan tale dyresprog, men det vil ingen høre tale om i Alfeland. Alf kan ikke flyve, det taler man meget om: For en alf, der ikke kan flyve, er uhørt. Alf går hjemmefra, og hans første rejse ud i en verden, bliver langt større og mere eventyrlig, end selv alfer kan drømme om. Undervejs bliver han venner med Nis, og de to drenge bliver Dragens hjælpere i den store opgave med at samle de mange adskilte verdner til en.

Forfatteren Marianne Gyllensten Jahn (f. 1962) er cand.mag. i religionsvidenskab og nordisk litteratur. Om bogen siger hun: ”Jeg har skrevet altid, men med denne bog er det den eneste gang, jeg har oplevet, at historierne blot opstod af sig selv som vand, der forgrenede sig i mange retninger. Først bagefter skrev jeg dem ned efter hukommelsen.”


Arbejdet med at illustrere bogen har varet et par år og Helle Pedersen fortæller, at det har været en utrolig spændende at samarbejde med forfatteren om bogen, men nok også lidt sværere og mere tidskrævende end hun først havde forestillet sig. Historien har mange “malende beskrivelser”og “episke Malerier” og til sidst i processen havde Helle så mange ideer, at hun blev nødt til at begrænse sig.

Heller Pedersen er oprindelig uddannet lærer, og har arbejdet mange år på Nr. Søby skole.

Akvareller fra bogen “Fortællinger omkring et bjerg” Udstilling i FOF-cafe, Odense Vindegade 72-74  d. 16/1-15/3 2020 åbent Mandag-Torsdag fra kl. 10.00-16.00 

Ønsker du at købe en af de fine bøger kan du kontakte Helle på 2263 6115

Måske er der plads på Helles akvarel akryl hold Onsdag i Odense… se her ( nej det er der ikke mere, men det kan være du kan finde et andet kursus ) eller læs om 2020 Akvarel kursus på Samsø

Helle Pedersen