Appelsin/valnød guf

Rå appelsin marmelade med valnødder

Finn medbragte denne friske og lækre “marmelade” til afslutningen Tirsdag eftermidag. Marmelader er egentlig ikke min ynglings spise, men er de hjemmelavede, har jeg et kærligt forhold til dem. Denne appelsin/valnød marmelade ville jeg elske på min yoghurt, eller måske til et stykke chokoladekage. 

Der bliver cirka 1 liter rå marmelade og den kan holde sig cirka en måned i køleskabet.

Det er mængden af valnødder afgør, hvor flydende marmeladen bliver, den bliver lidt tykkere når den har trukket.

3 usprøjtede appelsiner

100 g tørrede grofthakkede abrikoser

100 g valnødder

300 g sukker

Skræl appelsinerne tyndt og kom skrællerne i en foodprocessor. Skær den hvide hinde fra og smid den ud. Del appelsinerne i 4 stykker og kom dem i foodprocessoren sammen med skrællerne, valnødder, abrikoser og sukker. Hak til marmeladen har en ensartet konsistens. Hæld den på skoldede glas og sæt straks låg på. 

Jeg mener, at Finn fortalte at den rå marmelade godt kunne fryses, men den smager så godt, at det ikke er sikkert du når det, før den er spist.

Uhmm.

 

Garden of Lemons, akvarel kursus I Spanien 2024 og måske igen i 2026