Fantasi citroner og farverige måltider

At arbejde i paradis, hvor heldig har man lov at være! At vågne hver dag til en smuk udsigt og til et dejligt morgenmåltid, med gule æggeblommer, grønne avokadoer og blå bjerge i baggrunden. Den daglige madpakke har jeg ladet blive i DK, og i stedet kan jeg nyde skønne, grønne lune retter og salater, siddende ved siden af de laksefarvede duftende roser. Aftensmaden bliver smukt præsenteret, dejlige 3 retter med hovedvægt på alt det, Henrik og Ingo høster i deres egen farvestrålende have.

Som sædvanligt havde jeg forberedt ugen grundigt hjemmefra, nogle opgaver var inspireret af blandt andet af Picasso og Poul Klee. Men der var også plads til spontane indfald, som at male citroner i ynglingsfarver… hvorfor? spørger du måske, bare fordi vi kan og det er altid godt at udfordre hjernen til nytænkning.


Indimellem de dejlige måltider, er jeg på arbejde, og det tager cirka alle mine vågne timer. Der er både kursister, der har malet akvarel i mange år, men også nogle der ikke har malet ret meget. Nogle ønsker at lære ny Nordisk akvarelteknik og andre ønsker at male klassisk akvarel. Kursisterne er en blanding af nogle jeg før har rejst med, kursister jeg kender og nogle jeg aldrig har mødt før.

 

Vi ankom med bus sent Lørdag aften. Jeg er dybt taknemlig for at Tinna, der har været med på Garden of Lemons før, fulgte med på kortet på sin telefon, så hun pludselig midt i mørket råbte stop og vi heldigvis, efter at have kørt en lille omvej, var landet det helt rigtige sted.

Ingo bød os velkommen, og efter et sent måltid, og en nats søvn var vi klar til at male. Vi fik arbejdsborde sat op rundt i haven, og senere på dagen var vi nede i byen og tegne skitser.

 

Vi var på udflugt både i den nærliggende natur og i Granada by. Ingo er den perfekte turistfører, men vi skal huske at han kører “spansk tid” så gåturene og historierne bliver ofte lidt længere, end vi regner med. Til gengæld får vi mange spændende informationer, og et par gode historier med på vejen.

På den første tur var der en bro der var forsvundet, og vi kom ikke tørskoede over vandet. Dette “flod-drama” blev efterfølgende ofte genfortalt med rystende stemmer: “Den store uhyggelige, farlige og meget mørke flod, med stærk strøm, hvor vi alle næsten røg i vandet, når vi sprang for livet fra den ene glatte sten til næste. Ikke alle skulle have våde fødder og Søren måtte hentes i bil, han “overlevede” kun, fordi han var ordentlig klædt på til alle slags strabadser. Jeg har desværre ikke foto fra denne dramatiske del af turen, da jeg selv havde travlt med at tørre mine fødder.

Det var dejligt at genbesøge Granada, og det var helt klart meget mere hyggeligt at være i byen i 26 graders varme, i stedet for de 45 grader der var, sidst vi var der. Naturen omkring Garden of Lemons var også smukkere i 20 grader “koldere” vejr.

Sådan en uge går usandsynligt hurtigt, og lige pludselig var vi nået til afslutnings udstillingen. Se her nogle af de fine og meget forskellige akvareller, der blev arbejdet med i løbet af ugen:

Tak til alle kursister og de 3 hyggelige ledsagere for en dejlig uge, med masser af gode snakke og skønne akvareller. En stor tak til Ingo og Henrik, fordi de deler deres paradis med os andre… måske ses vi igen i citronparadiset i April 2026.

Vibse´s æblekage og Finn´s appelsinguf