Søren har flere gange haft denne dejlige æblekage med. Det er hans søde Vibse, der står for bagningen, og det er hun god til.
På opskriften står der Maja´s kage, men også Grethe fra Als… kær kage har åbenbart mange navne. Søren har så vidt jeg husker cremefrase med til kagen, men mon ikke flødeskum, eller en klat is også vil smage godt. Vibse bager nok dobbelt portion, her får du begge mål, så er du selv fri for at regne den ud (;
Enkelt portion, springform: Dobbelt portion, bradepande 22×30 cm:
200 400 gram sukker
2 4 æg piskes godt
150 300 gram mel
100 200 gram smeltet smør/magarine
2 4 tsk bagepulver
2 4 tsk vanilje
5 10 æbler i ikke for store tern
Perlesukker og mandler
Eventuelt lidt reven marcipan i dejen.
Æblerne vendes i dejen, der derefter fordeles jævnt i formen/bradepanden. Drys med hakkede mandler og perlesukker og bag kagen 30-35 min. ved 200 grader på nederste rille i ovnen.
Velbekomme.
Garden of Lemons, akvarel kursus I Spanien 2024 og måske igen i 2026