Det er meget vigtigt, at der er en pause kage Torsdag aften og heldigvis lykkedes det for det meste. Anette var mester for denne bønne kage, der blev spist med velbehag. Nogle af os bliver glade, hvis der indgår lidt sundt i kagen, i denne kage er der bønner og er der ikke noget med, at vi spiser alt for få bælgfrugter. Jeg har bagt kagen for at tage et foto, men pludselig var kagen spist, så I må nøjes med et foto af de sorte bønner.
120 gram sorte bønner – fra dåse
2 stk æg
45 gram smør
80 gram sukker
20 gram kakaopulver
1 tsk vaniljesukker
0,5 tsk bagepulver
25 gram mørk chokolade – 70%
1 dl valnødder
- Del æggeblommer og æggehvider fra hinanden. Put æggeblommerne i en foodprocessor og hviderne i en skål.
- Tilføj sorte bønner til æggeblommer og blend det godt sammen, til en fuldstændig ensartet konsistens.
- Æggehviderne piskes helt stive.
- Smelt smør, sukker og kakaopulver sammen i en gryde, indtil sukkeret er helt smeltet. Kom denne blanding i foodprocessoren og tilføj vaniljesukker og bagepulver. Blend det sammen.
- Vend æggehviderne sammen med blandingen fra foodprocessoren. Hak valnødder og chokolade groft og vend det sammen med resten af dejen.
- Put dejen i en smurt form og bag den ved 175 grader normal ovn i cirka 25 minutter.
- Tag kagen ud af ovnen og lad den køle ned, før du skærer den ud og serverer den.