På Mariannes hold er vi heldige at få hjemmebagte boller, og denne gang havde hun afprøvet sin datters tegnede opskrift, det blev de ikke dårligere af, prøv selv, start ved 1 og i god tid:
Jeg blev altså lidt i tvivl, da jeg læste opskriften, og måtte have lidt ekstra forklaring, derfor får du lidt yderligere info:
Ved nr 1. Resten af hvedemelet, er den mængde hvedemel der gør at dejen bliver en lind grødmasse.
Ved nr 2. Den surdej der er i glasset skrabes ud og nyt mel fyldes i. Det står ved stuetemperatur og hæver lige så stille p.g.a. den surdej der blev tilbage i glasset. Derved bliver dejen ikke for sur.
Ved nr 5. Når dejen er foldet, kan den nemt holde sig i køleskabet et par dage og bruges når du har lyst. Skær af dejen når den har ligget lidt på køkkenbordet. Stykkerne bliver runde, når de kommer i den varme ovn.
God bagning.
FOF tegne/malekurser start fra d. 20/1 2025