Claudio, der tegner om Mandagen havde rund fødselsdag, det fejrede han ved at medbringe en nøddetærte som stammer fra Schweiz. Vi var flere der meget gerne ville have opskriften på denne konfekt-tærte.
Das Originalrezept ist ein «Geheimrezept», Patissier Andrea Burrofato hat ein gängiges Rezept rausgesucht, das zu Hause einfach nachgebacken werden kann.
Zutaten:
Für den Mürbteig:
300 g Mehl (mel)
125 g Zucker (sukker)
1 Prise Salz ( knivspids salt)
175 g Kalte Butter in Stücken (koldt smør i stykker)
1 Ei (æg)
Für die Füllung:
250 g Zucker (sukker)
3 EL (spiseskeer) Wasser (Vand)
300 g Baumnusskerne, grob gehackt (man kan bruge blandede nødder, men valnødder giver den mest karakteristiske smag)
2 dl Vollrahm (piskefløde)
3 EL flüssiger Honig (behøver ikke at være flydende)
- Saml hurtigt ingredienserne til mørdejen (så lidt ælte som muligt) og stille køligt ca. 30 min.
- Der er to måder at lave den på: version 1: tilbagehold en tredjedel af dejen til dejlåget. Rul dejen ud, så den passer til en 24 cm Ø kageform, husk at have 4 cm til kanten hele vejen. Stik bunden med en gaffel og stil den køligt. Version 2: Vælg en større og en mindre kageform (jeg bruger en på 24 og en på 20 cm Ø). Del dejen i en større og en mindre del og rul dem ud, så de passer i kageformene med en kant på ca. 2,5 cm. Stik bunden med en gaffel og stil køligt.
- Lav en karamel med sukkeret og vandet i en større gryde, tilsæt valnødderne og vend dem rundt, så de er dækket med karamellene. Tilsæt så piskefløden og rør godt rundt, så al karamellen bliver mere ’flydende’. Lad det koge et par minutter på lavt blus, mens du rører rundt. Træk så gryden væk fra varmen og tilsæt honningen. Lad nøddemassen køle.
- Det kolde fyld fordeles på dejbunden. Version 1: Rul den resterende mørdej ud til et låg som du lægger på fyldet. Stik med en gaffel i et mønster. Pres kanten godt sammen, så fyldet ikke løber ud. Version 2: Fordel fyldet på de to kagebunde du har lavet.
- Ovnen opvarmes til 200 grader. Version 1: bag kagen ca. 40 min. Version 2: Hold øje med kagen efter ca. 20 minutter, så den ikke bliver for mørk.
- Auskühlen lassen und Geniessen! Lad afkøle og nyd den!
Det er en kage som kan fryses, uden at den bliver kedelig. Velbekomme og tak for kage Claudio.
Tip små beholdere til akrylmaling