Udlært akvarelmaler?

Næææ, udlært akvarelmaler bliver jeg heldigvis aldrig. Der er altid spændende nye teknikker og akvarel udfordringer, som jeg kan arbejde med. At lærer nyt holder hjernen igang, det kan min 57 årig hjerne godt bruge!

I begyndelsen af August var jeg på kursus i Tversted med Tine Hind, her blev jeg endnu engang udfordret på akvarellens utrolige mangfoldighed.

Dette er nogle af Tines Akvareller

Tine bruger masser af farvepigment i hendes akvareller.

Når hun maler danser penslen ikke en yndig ballet med vand og farve hen over papiret, men hun “danser” nærmest en slags voldsom tango, hvor hele penslen nogle gange bliver trykket ned mod papiret, voldsomt men alligevel følsomt…

Tine maler ikke med farven, men som hun siger, sætter hun farven af, et udtryk for at hun gerne vil have farven til selv at arbejde og få farvepigmenterne til at leve!

Tine forklarer i det grønne og på stranden.

Her er nogle af de akvareller jeg arbejde med på Kurset. Selvfølgelig skal vi arbejde med disse teknikker på kurserne i vinter.

Fra en plantage i Tversted. Vejret var fantastisk, vi kunne sidde på stranden og vaske vores akvareller i havet, og vi kunne male i træernes smukke skygge landskab.
Disse to hav kompositioner, er malet på det helt blanke plastikpapir.
Der kom noget flyvende forbi… da jeg kom hjem! Akvarel baggrundene er malet på kurset.

Nedestående akvareller er delvist malet på kurset. Først nogle abstrakte farveformer og derefter dukker der måske motiver op. Motiverne er ikke malet efter Tines teknikker!

Her er der brugt afmaskning både med blomsterkarseblade og tape.

Selv om jeg havde mindst 5 forskellige slags tape med på kurset… havde jeg ikke det helt rigtige med! Det er snart vanskeligere med tape end med farver og papir, og det er en god ide at læse materialelisten ordentligt. ( Tine anbefaler tape fra Stark… jeg havde blandt andet, det blå tape med fra Biltema, det virkede ok! )

Et fint kursus på et dejligt sted.

Især var det dejligt at se en anden lave billedegennemgang, metoden ser bekendt ud.

Små farveøvelser fra kurset.

Skal din hjerne også lærer nyt, se kurserne på FOF

Læs om: malerejsen til Lucca

Forunderlige Tage Andersen